av michaelhe | 9. oktober, 2010  

CIA-utviklet nyhetsbrev om fremtiden?

Overskriften høres kanskje litt saftig ut, men den stemmer faktisk. Recorded Future er en tjeneste som som er utviklet med støtte av In-Q-Tel som er en av hovedleverandørene av programvare og elektroniske duppedingser til CIA.  Recorded Future samler forskjellige opplysninger om fremtiden fra offentlige kilder på nettet og lar deg analysere spådommene.

Selve analyse delen er en ganske dyr betalingstjeneste, men nyhetsbrevtjensten er gratis. Jeg prøvde den selvsagt ut. Man kan velge mellom ulike områder man er interessert i, det være seg fremtidig politikk, kjente personer eller, som jeg valgte, “fildeling”. Etter ti minutter fikk jeg et nyhetsbrev som samlet linker til kilder om fremtidig fildeling. Jeg fikk sendt linker til nettsider som nevnte hva Frankrike og Storbritannia har tenkt å gjøre med fildeling i de nærmeste årene, men jeg fikk ingen informasjon om det tekniske kappløpet som foregår mellom fildelere og myndigheter.

Nyhetsbrev funksjonen til RecordedFuture.com fungerer litt som Googles Alert tjeneste, og om du er interesert i hvilke kilder som finnes om fremtiden på nettet, så er dette kanskje noe å sjekke. Den er på langt nær så omfattende som google alert, men de utvalgte linkene er mer relevante.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00