av michaelhe | 9. oktober, 2010  

Ray Kurzweil: singularitet, filmen og vår vanvittige fremtid

Raymond Kurzweil (1948-) , datapioneren, er kjent for utviklingen av OCR, programvaren som lar oss overføre teksten i en bok til datamaskinen ved hjelp av en skanner. Han har skrevet flere bøker om hvordan han tror fremtiden vil bli, og har blitt verdenskjent for disse. Ja, faktisk har han blitt så kjent at en ny film inspirert av hans bok “The Singularity is Near!” kommer rett over nyttår. Dette er en god anledning til å titte litt på hans spådommer.

Sentralt i Kurzweils teorier står begrepet “singulariteten”. Singulariteten er det punktet i historien hvor den teknologiske utviklingen har kommet så langt at våre teorier om fremtiden bryter sammen. Når er så dette i følge Kurzweil? Jo, i 2045, såvidt innenfor levetiden til mange av oss! I 2045 mener han at hjemmedatamaskinene har blitt en milliard ganger kraftigere enn menneskets hjerne. I følge ham vil datamaskinene allerede i 2020 være like kraftige som vår hjerne.

I 2014 skal mange av oss i følge ham ha roboter som vasker i hjemmene våre.  På slutten av 2020-årene skal datamaskinene bestå Turing-testen, dvs vi vill ikke være i stand til å skille en datamaskin fra et menneske. I 2030-årene skal det bli mulig å laste opp sin personlighet på internett.

Vi skal altså ifølge denne karen leve evig og enten smelte sammen med datamaskinen eller bli erstattet av den. Når denne prossessen har blitt gjennomført etter 2045, vil universet bli bevisst. Datamaskinene vil gradvis bre seg ut i universet, og omgjøre alle råvarer til datakraft.

Nå har vi virkelig noe å se frem til dere!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ja, og like sannsynlig er det at verdens ende er nær!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Noamish: Ja, det må jo nevnes at han har sine kritikere. Men han argumenterer selvsagt litt mer inngående enn det jeg nevnte i bloggen. Han har statistikk, eksempler osv. Så han spår kanskje enkelte ting som er delvis sannsynelige.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00